qui som

Botiga, taller i escola de joieria artesanal

La necessitat d’expressar i materialitzar els impulsos de creativitat rau entre els primers records de la meva vida conscient. Identifico els orígens d’aquesta inspiració en la llum de la Mediterrània. La llum que tenyeix de mil colors una meravellosa mar blava on suren cultures antigues i modernes, històries passades i futures.

De petit m’agradava tocar el color blau que representava el mar Mediterrani en els mapes, sentia molt a dins meu que el tacte m’hi transportava i fins i tot arribava a sentir el so de les onades i l’escalfor del Sol.

També en la infància vaig sentir el lligam amb les eines que sempre envoltaven el meu pare. M’agradava agafar-les i imitar-lo. I empès per aquest esperit creatiu vaig entrar a estudiar art a l’Escola Massana de Barcelona, on vaig absorbir tot el que vaig poder, i on la meva fascinació per les eines em va conduir fins a l’aula-taller de joieria. Vaig quedar encisat per la dualitat d’un ofici ple de tècniques ancestrals, però obert a l’expressivitat contemporània.

En la creació de joies trobo un espai en què la relació amb els materials és especialment propera, en què cal explorar-ne totes les qualitats i limitacions per la necessitat de trobar la síntesi expressiva. Combinem l’or, la plata i el bronze amb bambú, acrílics, fustes i un llarg etcètera per oferir-te peces úniques plenes de significat. 

Joan Rovira.

Joieria artesana a l’antic barri dels oficis de Barcelona

Ens trobaràs a la botiga-taller del carrer Cotoners, 10, on cada peça és única, elaborada de manera 100% artesanal, amb la precisió i l’afecte que caracteritza els oficis tradicionals.

La seva ubicació privilegiada, a l’antic barri d’origen medieval dels artesans de Barcelona, és un espai centenari que conserva l’estructura arquitectònica original, amb les bigues de fusta al descobert i la volta catalana en perfecte estat. L’establiment a doble espai acull la botiga a nivell de carrer i el taller a l’altell, també d’origen, on es creen les peces i s’imparteixen cursos de joieria. Som un negoci familiar que ofereix la possibilitat de personalitzar i reciclar qualsevol joia i fer realitat les teves idees, disseny o esbossos.

A Joan Rovira Joies t’atendrem en català, castellà, anglès i francès i ho farem sempre amb un somriure i amb el tracte proper que ens caracteritza.

T’esperem al carrer Cotoners, 10!