qui som

joan rovira joies

La necessitat d’expressar i materialitzar els impulsos de creativitat rau entre els primers records de la meva vida conscient.
Identifico els orígens d’aquesta inspiració en la llum de la Mediterrània. La llum que tenyeix de mil colors una meravellosa mar blava on suren cultures antigues i modernes, històries passades i futures.
De petit m’agradava tocar el color blau que representava el mar Mediterrani en els mapes, i sentia molt a dins meu que el tacte m’hi transportava, i n’arribava a sentir el soroll de les onades i l’escalfor del Sol.
També en la infància vaig sentir el lligam amb les eines que sempre envoltaven el meu pare. M’agradava agafar-les i imitar-lo.
Empès per l’esperit creatiu vaig entrar a estudiar art a l’Escola Massana de Barcelona, on vaig absorbir tot el que vaig poder, i on la meva fascinació per les eines em va conduir fins a l’aula-taller de joieria. Vaig quedar fascinat per la dualitat d’un ofici ple de tècniques ancestrals però obert a l’expressivitat contemporània.

En la creació de joies trobo un espai en què la relació amb els materials és especialment propera, en què cal explorar-ne totes les qualitats i limitacions per la necessitat de trobar la síntesi expressiva. Combinem l’or, la plata i el bronze amb bambú, acrílics, fustes, etc.

Menu